Sadržaji i aktivnosti

Zbog vrlo povoljne pozicije kuće, a u potrazi za pravom mjerom dinamičkih događanja, ovo izuzetno gostoljubivo podneblje nudi idealan spoj zabavnog života, prepoznatljive gastro ponude, otkrivanje romantičnih starih gradova, prekrasnih plaža i prirode.

Već nakon kratke vožnje (10-25 min) naći ćete se u Rijeci, Opatiji, Voloskom, Crikvenici, Krku, ili pak na planinskim predjelima Učke i Platka. S južne nas strane miluje mediteranska klima i blagonakloni utjecaj mora, a sa sjeverne nas strane planine (zvane i "grobničke Alpe" ) darivaju blagom svježinom gorske klime.

Volite li aktivni odmor, u neposrednoj blizini postoje biciklističke staze, čak 170 km označenih staza s vrlo atraktivnom konfiguracijom terena, biciklistička transverzala koja prolazi kroz 8 gradova naše regije, s značajnom visinskom razlikom (makadam + asfalt), uz mogućnost najma i vođenja od strane iskusnog vodiča, učinit će vašu bike-avanturu ispunjenom i nezaboravnom. Treba istaknuti i činjenicu da najzahtijevnija etapa sedmodnevne biciklističke utrke "TOUR OF CROATIA" prolazi tik uz našu kuću.

Karting staza, sportski aerodrom, auto motodrom „Grobnik“ (s organizacijom svjetskog prvenstva za motocikle) te konjički klub nalaze se na svega 3 km udaljenosti.

Tijekom ljetnih mjeseci mnoga su kulturna događanja, ljetne zabavne manifestacije te mogućnost upoznavanja s bogatom kulturnom baštinom ovog kraja. Svjetskog je nivoa „Međunarodna likovna kolonija“ koja se već dugi niz godina održava u kaštelu grada Grobnika (star 800 god.) a u našoj neposrednoj b lizini.

Poželite li boraviti na svježem zraku, nakon samo 5 min vožnje, naći ćete se u podnožju planina čiji su vrhovi viši od 1300 m te na početku mnogih markiranih pješačkih i planinarskih staza koje vode u područje vrlo ugodne klime tijekom ljetnih vrućina.

Ovaj kraj ima i svoj brend - vrhunski sir koji je vrlo poznat i jedinstven, specifičnog okusa kao i strukture, poznat po nazivu "grobnički ovčji sir", a može se dobaviti samo od lokalnih proizvođača.